Senarai Nama Penerima BR1M | Bantuan BR1M RM500 1Malaysia

Salam semua,




SENARAI NAMA PENERIMA BR1M | BANTUAN RM500 Tahniah diucapkan kepada mereka yang tersenarai untuk menerima bantuan RM500 untuk PROGRAM BANTUAN RAKYAT 1 MALAYSIA. Kepada semua penerima bantuan RM500 yang tersenarai akan mendapat satu surat rasmi menyatakan permohanan anda telah DILULUSKAN dan dikepilkan bersama SATU BAUCER yang menunjukkan no kaunter dan nombor siri penerima bantuan.. Satu lagi surat jemputan menyatakan tempat, tarikh dan masa juga turut dikepilkan kepada rakyat yang layak menerima bantuan RM500 tersebut. Sekali lagi tahniah diucapkan..

Kepada yang belum menerima jawapan atau apa2 surat, diharap bersabar kerana buat masa sekarang, pemberian wang bantuan diberikan untuk fasa pertama. Diharap kepada mereka yang sudah menerima surat tawaran tersebut, sila hadir ke majlis pada hari dan masa yeng telah ditentukan... Anda akan diberi RM500 secara tunai pada hari tersebut.

Untuk makluman, tak ada sebarang senarai nama yang akan dipaparkan di laman internet dan anda cuma hanya menunggu surat di rumah ataupun menghubungi talian hotline 1800222500 atau 1300883010 untuk membuat sebarang pertanyaan.

sumber : ABG WANTERORMUZIK

44 Responses to "Senarai Nama Penerima BR1M | Bantuan BR1M RM500 1Malaysia"

scsraito said...

adakah sistem pemberitahuan melalui surat di buat di kesemua tempat di seluruh malaysia?

Fadah said...

sepatutnya seluruh Malaysia kena sama sistemnya

poeyai said...

pemberitahuan melalui sms x bole ker???.........lagi cepat !!!

poeyai said...

pemberitahuan melalui sms la...lagi cepat dan ringkas !!!

Fadah said...

tapi xder dik....
macam mana nak buat...

klik! klik! ceritaku! said...

surat tu di pos atau by hand ya? menjadi tanda tanya ni..

cepat gila said...

mcm mana nak semak dpt ker tak selain dari menuggu surat.

Fadah said...

mungkin dipos...

Fadah said...

memang itu jer cara yang ada...surat

Anonymous said...

aku bukan nak yg nie ... aku nak senarai lh..

mamy afiq said...

mcm mna kalau yg tiada alamat surat menyurat?

Anonymous said...

mcm ner kite nk tau sama ade borng kite dh hantar ke blum cos sy kirim at kwn sy but till now sy x dpt slip bwh pd borang tu????

Anonymous said...

kalau pos tak sampai ke...atau ade org ambik sembunyikan ke..camne yek

itbase said...

kalau orng yand tnggal tempat pendalaman nak smpai surat macn mana?
posmen x smpai nak gi

Anonymous said...

habis uh law borg uh diisi d tmpt len , n alamat uh bkn alamat yg tmpt kte tgl skrg ni cmane kte na taw kte dpt bantuan uh ??

Anonymous said...

bebaa tol ni ssah nk dpt line arrr...... adessss

Anonymous said...

betul ke surat dihantar pda ketua kmpung msing2?..mcm mna kita nk tahu surat trsebut akn dpt pda kita..mngkin ktua kmpung x akn serah kan kpada kita dn mngmbil duit trsebut..xsemua org jujur trutama nya org yg di amanah kn untuk srah kn surat pda kita..knp surat trsebut tidak di pos kepada kita sndiri bkn kah itu lgi mnjmin..knp diserah kn kpda ktua kmpung..

Anonymous said...

kalau nak cek direct pejabat LHDN boleh ker?

Anonymous said...

macam mana kalau surat hilang? mana nak cek?

mimyazman said...

mcm mne nk cek nmae penerima wang bantuan rm500 tu...
ade laman web tak ??
boleh cek kat internet

Anonymous said...

talian 1800222500 mmg x blh guna ke?tiap saat,mnit dan jam sya call utk tya psal status permohonan asyik operator je jwb.

Anonymous said...

18 hb 2012 hari rabu,sepatutnya saya hadir untuk ambil rm500,tapi tak hadir macamana nak dapat rm500??

sya_mex210@yahoo.com said...

skang kn moden. . xkn surat ag kowt. . on9 or sms jew laa. .

Anonymous said...

saya sudah terima surat. Tapi, saya tak dapat hadir majlis untuk menerima RM500. Macam mana situasi saya, bolehkah saya menerima RM500 hari yang lain??

akuygtakpasti said...

Yg tk dpt bantuan akan d beri tahu jugak tak?

(menunggu buah yg x gugur2) d:D

akuygtakpasti said...

Yg tak dapat bantuan akan d beritahu jugak tak?

mier said...

tajuk di atas senarai nama penerima BR1M..tapi takde ponnn..puas cari...surat tak sampai jugak..nak kasi surprise ke.

ana said...

agk2 bpe lame kne tnggu surt tue ..?

mier said...

atas tu > senarai nama penerima BR1M.,tp mne de.puas da cari..surat pun x sampai jge..nk kasi surprise ke..

Anonymous said...

mcm mana kalau sudah dpt jwpn lulus melalui talian dan surat tak ada dtg?

Anonymous said...

lucu lah apalah diorang ni tidak wat pengurusan secara terancang

Anonymous said...

mcm mna klu x dpt ambik pda tmpat n tarikh yg ditetapkn?sbb adress ikut ic..skrang dh pndah tempat len..boleh ke suami or isteri ambik sbg wakil?

emmy said...

klu cara surat, agaknya lambat lah ya coz mau brapa ramai org d Malaysia yg telah memohon...entah2 surat tak sampai ke..SMS kan lagi cepat dan murah..

emmy said...

apa gunanya ada online klu tak blh cek sendiri..kan lagi cepat

emmy said...

bkn kah cara email,SMS atau semakan online lagi cepat dan meringankan kerja kpd staff2 yg bertugas...

Anonymous said...

Yang kat puchong da dapat ke?naper surat xsampai2 pon...

Anonymous said...

mcm mn nak check senarai nama penerima BR1M???

Anonymous said...

mn senarai namanya???

Anonymous said...

mane yg xdpt lg pegi la pjbt daerah,bg i/c...ketua kg pon amik kt situ...

Anonymous said...

amik duit kt pjbt daerah

MUSTAZA SHAMSU ARIFFIN said...

Telah pun mendapat surat yg menyatakan saya telah pun mendapat br1m,masaalah saya,masa,dan tempat yg dinyatakan untuk mengambil wang tersebut,saya tdk dapat hadir untuk mengambilnya disebab saya bekerja,adakah br1m ini,ada tempoh tamatnya jika sesorg itu tidak dapat hadir utk mengambil wang tersebut? Dan ada kah saya blh trs ke LHDN,untuk mengambilnya terus tanpa VOUCER dgn hanya menunjukkan surat yg menyatakan sya dpt tersebut?

MUSTAZA SHAMSU ARIFFIN said...

Bagaimana kalau saya tdk dpt hadir pd hari dan msa seperti yg dinyatakan pd surat tersebut,dan blh ke saya trs ke pejabat LHDN trs utk mengambilnya dgn menunjukkan surat pengesahan yg menyatakan saya layak menerima bantuan tersebut

Anonymous said...

da email kt BR1M dan da dinyatakan status pmohonan dilulukan..tp smpai skrg xdpt surat lg..risau gak surat xsmpai sbb slh ltak poskod ms pmohonan last yer

Anonymous said...

Fantastic goods from you, man. I have understand your stuff previous to and
you're just too wonderful. I really like what you've acquired
here, really like what you're saying and the way in which you say it. You make it enjoyable and you still care for to keep it wise. I can not wait to read far more from you. This is really a tremendous web site.

Feel free to surf to my webpage http://nytimes626.com