Senarai Nama Penerima BR1M | Bantuan BR1M RM500 1Malaysia

Salam semua,




SENARAI NAMA PENERIMA BR1M | BANTUAN RM500 Tahniah diucapkan kepada mereka yang tersenarai untuk menerima bantuan RM500 untuk PROGRAM BANTUAN RAKYAT 1 MALAYSIA. Kepada semua penerima bantuan RM500 yang tersenarai akan mendapat satu surat rasmi menyatakan permohanan anda telah DILULUSKAN dan dikepilkan bersama SATU BAUCER yang menunjukkan no kaunter dan nombor siri penerima bantuan.. Satu lagi surat jemputan menyatakan tempat, tarikh dan masa juga turut dikepilkan kepada rakyat yang layak menerima bantuan RM500 tersebut. Sekali lagi tahniah diucapkan..

Kepada yang belum menerima jawapan atau apa2 surat, diharap bersabar kerana buat masa sekarang, pemberian wang bantuan diberikan untuk fasa pertama. Diharap kepada mereka yang sudah menerima surat tawaran tersebut, sila hadir ke majlis pada hari dan masa yeng telah ditentukan... Anda akan diberi RM500 secara tunai pada hari tersebut.

Untuk makluman, tak ada sebarang senarai nama yang akan dipaparkan di laman internet dan anda cuma hanya menunggu surat di rumah ataupun menghubungi talian hotline 1800222500 atau 1300883010 untuk membuat sebarang pertanyaan.

sumber : ABG WANTERORMUZIK
44 Komentar untuk "Senarai Nama Penerima BR1M | Bantuan BR1M RM500 1Malaysia"

adakah sistem pemberitahuan melalui surat di buat di kesemua tempat di seluruh malaysia?

sepatutnya seluruh Malaysia kena sama sistemnya

pemberitahuan melalui sms x bole ker???.........lagi cepat !!!

pemberitahuan melalui sms la...lagi cepat dan ringkas !!!

tapi xder dik....
macam mana nak buat...

surat tu di pos atau by hand ya? menjadi tanda tanya ni..

cepat gila
delete

mcm mana nak semak dpt ker tak selain dari menuggu surat.

mungkin dipos...

memang itu jer cara yang ada...surat

Anonymous
delete

aku bukan nak yg nie ... aku nak senarai lh..

mamy afiq
delete

mcm mna kalau yg tiada alamat surat menyurat?

Anonymous
delete

mcm ner kite nk tau sama ade borng kite dh hantar ke blum cos sy kirim at kwn sy but till now sy x dpt slip bwh pd borang tu????

Anonymous
delete

kalau pos tak sampai ke...atau ade org ambik sembunyikan ke..camne yek

kalau orng yand tnggal tempat pendalaman nak smpai surat macn mana?
posmen x smpai nak gi

Anonymous
delete

habis uh law borg uh diisi d tmpt len , n alamat uh bkn alamat yg tmpt kte tgl skrg ni cmane kte na taw kte dpt bantuan uh ??

Anonymous
delete

bebaa tol ni ssah nk dpt line arrr...... adessss

Anonymous
delete

betul ke surat dihantar pda ketua kmpung msing2?..mcm mna kita nk tahu surat trsebut akn dpt pda kita..mngkin ktua kmpung x akn serah kan kpada kita dn mngmbil duit trsebut..xsemua org jujur trutama nya org yg di amanah kn untuk srah kn surat pda kita..knp surat trsebut tidak di pos kepada kita sndiri bkn kah itu lgi mnjmin..knp diserah kn kpda ktua kmpung..

Anonymous
delete

kalau nak cek direct pejabat LHDN boleh ker?

Anonymous
delete

macam mana kalau surat hilang? mana nak cek?

mimyazman
delete

mcm mne nk cek nmae penerima wang bantuan rm500 tu...
ade laman web tak ??
boleh cek kat internet

Anonymous
delete

talian 1800222500 mmg x blh guna ke?tiap saat,mnit dan jam sya call utk tya psal status permohonan asyik operator je jwb.

Anonymous
delete

18 hb 2012 hari rabu,sepatutnya saya hadir untuk ambil rm500,tapi tak hadir macamana nak dapat rm500??

sya_mex210@yahoo.com
delete

skang kn moden. . xkn surat ag kowt. . on9 or sms jew laa. .

Anonymous
delete

saya sudah terima surat. Tapi, saya tak dapat hadir majlis untuk menerima RM500. Macam mana situasi saya, bolehkah saya menerima RM500 hari yang lain??

Yg tk dpt bantuan akan d beri tahu jugak tak?

(menunggu buah yg x gugur2) d:D

Yg tak dapat bantuan akan d beritahu jugak tak?

tajuk di atas senarai nama penerima BR1M..tapi takde ponnn..puas cari...surat tak sampai jugak..nak kasi surprise ke.

agk2 bpe lame kne tnggu surt tue ..?

atas tu > senarai nama penerima BR1M.,tp mne de.puas da cari..surat pun x sampai jge..nk kasi surprise ke..

Anonymous
delete

mcm mana kalau sudah dpt jwpn lulus melalui talian dan surat tak ada dtg?

Anonymous
delete

lucu lah apalah diorang ni tidak wat pengurusan secara terancang

Anonymous
delete

mcm mna klu x dpt ambik pda tmpat n tarikh yg ditetapkn?sbb adress ikut ic..skrang dh pndah tempat len..boleh ke suami or isteri ambik sbg wakil?

klu cara surat, agaknya lambat lah ya coz mau brapa ramai org d Malaysia yg telah memohon...entah2 surat tak sampai ke..SMS kan lagi cepat dan murah..

apa gunanya ada online klu tak blh cek sendiri..kan lagi cepat

bkn kah cara email,SMS atau semakan online lagi cepat dan meringankan kerja kpd staff2 yg bertugas...

Anonymous
delete

Yang kat puchong da dapat ke?naper surat xsampai2 pon...

Anonymous
delete

mcm mn nak check senarai nama penerima BR1M???

Anonymous
delete

mn senarai namanya???

Anonymous
delete

mane yg xdpt lg pegi la pjbt daerah,bg i/c...ketua kg pon amik kt situ...

Anonymous
delete

amik duit kt pjbt daerah

Telah pun mendapat surat yg menyatakan saya telah pun mendapat br1m,masaalah saya,masa,dan tempat yg dinyatakan untuk mengambil wang tersebut,saya tdk dapat hadir untuk mengambilnya disebab saya bekerja,adakah br1m ini,ada tempoh tamatnya jika sesorg itu tidak dapat hadir utk mengambil wang tersebut? Dan ada kah saya blh trs ke LHDN,untuk mengambilnya terus tanpa VOUCER dgn hanya menunjukkan surat yg menyatakan sya dpt tersebut?

Bagaimana kalau saya tdk dpt hadir pd hari dan msa seperti yg dinyatakan pd surat tersebut,dan blh ke saya trs ke pejabat LHDN trs utk mengambilnya dgn menunjukkan surat pengesahan yg menyatakan saya layak menerima bantuan tersebut

Anonymous
delete

da email kt BR1M dan da dinyatakan status pmohonan dilulukan..tp smpai skrg xdpt surat lg..risau gak surat xsmpai sbb slh ltak poskod ms pmohonan last yer

Anonymous
delete

Fantastic goods from you, man. I have understand your stuff previous to and
you're just too wonderful. I really like what you've acquired
here, really like what you're saying and the way in which you say it. You make it enjoyable and you still care for to keep it wise. I can not wait to read far more from you. This is really a tremendous web site.

Feel free to surf to my webpage http://nytimes626.com

 
Copyright © 2014 - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info