facebook KLIK PANGKAH UNTUK TUTUP Button Close
loading...

MOHON JANGAN DIABAIKAN!!!..WAJIB DIBACA..Rahsia Surah AL-KAUTSAR Yang Sangat Dasyat Mampu Mengegarkan Dunia..TOLONG SEBARKAN...


#Surah Al-Kautsar hanya mengandungi 3 ayat. Ia telah di turunkan di Makkah serta bermaksud sungai di syurga. 

Surah ini disifatkan sebagai surah penghibur hati Nabi Muhammad s. a. w. Ia kerana saat Nabi Muhammad s. a. w sedang bersedih atas kematian 2 orang yang dikasihi yaitu anak lelakinya Ibrahim serta bapa saudaranya Abu Talib, surah ini di turunkan. 

Berbagai khasiat yang terdapat didalam surah ini. Jom kita amalkan :

1) Baca surah ini ketika hujan serta berdoa, semoga Allah s. w. t. makbulkan doa kita. 

2) Bila kita kehausan dan tidak ada air, bacalah surah ini dan gosok di leher, Insya’allah hilang dahaga. 

3) Jika sering sakit mata, seperti berair, gatal, bengkak, oleskan air mawar yang telah dibacakan surah ini sebanyak 10x pada mata. 

4) Jika rumah dipercayai terkena sihir, baca surah ini 10x, mudah-mudahan Allah s. w. t. untuk ilham pada kita di mana letaknya sihir itu. 

5) Jika membacanya 1, 000x rezeki kita akan jadi tambah. 

6) Jika rajin membacanya, hati kita akan jadi lembut dan khusyuk saat menunaikan solat. 

7) Jika orang teraniaya dan terpenjara membacanya sebanyak 71x, Allah s. w. t. akan memberi pertolongan kepadanya kerana dia tidak bersalah tetapi dizalimi.
loading...
MOHON JANGAN DIABAIKAN!!!..WAJIB DIBACA..Rahsia Surah AL-KAUTSAR Yang Sangat Dasyat Mampu Mengegarkan Dunia..TOLONG SEBARKAN... MOHON JANGAN DIABAIKAN!!!..WAJIB DIBACA..Rahsia Surah AL-KAUTSAR Yang Sangat Dasyat Mampu Mengegarkan Dunia..TOLONG SEBARKAN... Reviewed by Unknown on 3:49 PM Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.