facebook KLIK PANGKAH UNTUK TUTUP Button Close
loading...

PASTI RAMAI YANG TIDAK PERCAYA ...!!!! Hanya Dengan Makan Malam, Remaja Korea Ini Raih Pendapatan RM6k Sehari...????


Setiap malam, remaja 14 tahun Kim Sung-Jin yang berasal dari K0rea Utara akan memesan makanan seperti ayam g0reng, pizza atau masakan cina untuk dimakan di kamar kecilnya yang terletak di selatan k0ta Se0ul.

Rutin harian yang dilakukan 0leh Kim semenjak usia 11 tahun akan dirakam dan dimuatnaik ke Y0utube. Yang menariknya, rutin harian Kim ini mendapat t0nt0nan ribuan 0rang ramai khususnya remaja dan dia juga turut memper0lehi pendapatan lumayan sehingga mencecah RM7K.Dikenali dengan nama gelaran Pat00, Kim adalah salah se0rang selebriti paling muda di Afreeca TV yang merupakan sebuah aplikasi siaran vide0 0nline.

Kim yang memiliki tubuh badan yang kurus merakamkan aktivitinya menjamu makanan setiap malam untuk t0nt0nan 0rang ramai.Ada masanya dia juga turut mempelawa teman-temannya untuk makan sekali bersamanya.


Mungkin anda hairan kenapa g0l0ngan remaja di K0rea Selatan begitu teruja sekali menyaksikan 0rang makan malam? Jawapannya ialah kerana Afreeca TV telah menjadi sebahagian budaya 0nline dan kehidupan s0sial remaja di sana.

Apa yang dilakukan 0leh Kim ini digelar sebagai Me0k Bang, iaitu gabungan perkataan K0rea yang membawa maksud “makan” dan “siaran”.

Kim tinggal bersama kakak dan neneknya. Kim lebih selesa memilih untuk makan lewat dan se0rang diri.

“Rutin ini membuatkan saya sangat gembira. 0rang ramai sering menyapa saya ketika terserempak,” ujar  Kim.

Se0rang remaja 17 tahun, Ahn W0n-jun, lebih suka makan malam di kamarnya sambil menyaksikan Kim daripada menjamu selera bersama 0rang tuanya di meja makan.

SUMBER : TERBAKOR
loading...
PASTI RAMAI YANG TIDAK PERCAYA ...!!!! Hanya Dengan Makan Malam, Remaja Korea Ini Raih Pendapatan RM6k Sehari...???? PASTI RAMAI YANG TIDAK PERCAYA ...!!!! Hanya Dengan Makan Malam, Remaja Korea Ini Raih Pendapatan RM6k Sehari...???? Reviewed by Unknown on 9:19 PM Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.