facebook KLIK PANGKAH UNTUK TUTUP Button Close
loading...

INILAH CARA SANGAT MUDAH MENGHILANGKAN KARANG GIGI !! SEPANTAS 3 HARI!


Inilah Cara Sangat Mudah Menghilangkan Karang Gigi !! sepantas 3 hari!

#Karang gigi adalah mineral deposit berwarna kuning atau coklat yang melekat pada gigi, yang boleh mengakibatkan periodontitas, terlebih bila dilewatkan begitu saja tanpa ada usaha untuk membersihkannya.

#Untuk menyingkirkan karang gigi, umumnya orang bakal pergi ke doktor, namun sesungguhnya, anda boleh juga melakukan prosedur ini sendiri dirumah.

#Namun yang perlu diingat iaitu, cara ini tidak akan menghilangkan karang gigi secepat yang dikerjakan oleh doktor gigi. Untuk menyingkirkan karang yang terkumpul, ada beberapa pilihan rawatan.

Beberapa bahan yang diperlukan iaitu:


1. Hidrogen peroksida
2. Air
3. Serbuk soda kue
4. Garam
5. Antiseptik pencuci mulut
6. Dental pick
7. Berus gigi

Langkahnya:

#Campur satu cawan hidrogen peroksida dengan 1/2 cawan air hangat, lalu kumurlah dengan gabungan itu sepanjang satu minit. Buang, lalu basuh dengan 1/2 cawan air sejuk.

#Alat yang paling umum serta berkesan untuk singkirkan karang gigi iaitu baking soda. Campur 1 sudu makan baking soda dengan 1/2 sudu teh garam dalam cawan. Lalu, rendam berus gigi di air hangat serta celupkan dalam gabungan.

#Awalilah memberus gigi
Anda memakai gabungan itu. Semua sistem mesti dikerjakan sepanjang 5 minit.

Basuh mulut dengan antiseptik pencuci mulut.

Pakai dental pick untuk bersihkan karang pada gigi. Kerjakan dengan hati-hati, supaya tak mengikis serta mengakibatkan kerosakan gusi anda.

Untuk mendapatkan gigi putih bak mutiara serta senyum yang indah ikuti panduan dibawah ini:

1. Pengambilan keju.

Makanlah keju Switzerland atau cheddar saat sebelum makan, hal itu bakal menolong meneutralkan asid pencetus karang gigi.

2. Strobery serta tomato.

Tomato serta strobery adalah buah yang mengagumkan untuk melindungi kesihatan mulut, lantaran keduanya kaya vitamin C. Kedua-duanya boleh memutihkan gigi serta melembutkan karang gigi. Cukup gosokkan segera tomato serta strobery ke gigi serta diamkan sepanjang 5 minit.

 Anda boleh lakukan langkah yang sama, memakai makanan lain yang juga kaya vitamin C, seperti limau nipis, limau, lemon, lada serta betik. Kemudian, basuh mulut anda memakai kombinasi yang diperbuat daripada baking soda serta air hangat.

Berikut panduan untuk melindungi kesihatan mulut:
Anda mesti teratur memakai benang gigi.

Bersihkan mulut anda dengan cara alami memakai air liur yang dicetuskan dari makanan pedas yang bakal membuahkan kelenjar ludah.

Untuk mencegah bakteria berkembang biak, gosok gigi memakai kulit oren saat sebelum tidur tanpa dibasuh.

Masa memberus gigi, pakai berus gigi yang lembut serta buat pergerakan menegak. Pastikan sentiasa untuk membersihkan bilik pada gusi serta gigi.

loading...
INILAH CARA SANGAT MUDAH MENGHILANGKAN KARANG GIGI !! SEPANTAS 3 HARI! INILAH CARA SANGAT MUDAH MENGHILANGKAN KARANG GIGI !! SEPANTAS 3 HARI! Reviewed by Unknown on 10:54 PM Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.