facebook KLIK PANGKAH UNTUK TUTUP Button Close
loading...

Alhamdulillah !! Tyrese Gibson, pelakon utama Fast & Furious sah memeluk Islam
Alhamdulillah. Hidayah milik Allah dan bertuah dipilih oleh Allah untuk memiliki hidayah-Nya. Semoga ramai lagi yg terbuka hati untuk memeluk islam. Islam itu mudah dan sempurna.

Pelakon hebat Tyrese Gibson merupakan salah seorang pelakon di dalam francais filem Fast & Furios. sejak awal tahun 2014 dia dilaporkan sudah memeluk agama Islam.Dia mengambil keputusan itu selepas berkunjung ke Dubai. 

Difahamkan Tyrese ke sana untuk menghiburkan dirinya selepas kematian Paul Walker. Di Dubai, Tyrese sempat bergambar dengan mengenakan serban lengkap jubah berwarna putih. Setelah memeluk Islam, Gibson merasa dirinya seperti manusia yang baru lahir.


Malah Tyrese Gibson menerusi laman Instagramnya juga telah memuatnaik gambar mengucapkan selamat menyambut Ramadhan buat para pengikutnya. Ternyata ucapan tersebut telah membuatkan para peminatnya teruja dan memberikan respon yang amat baik. Tulis Tyrese:-

"Ramadan al-Mubarak untuk semua umat Islam di seluruh dunia, aku mencintaimu. Aku benar-benar mencintaimu!!! Insya ALLAH berkat untuk kamu dan keluargamu."

Berikut ialah video di mana Tyrese Gibson dilihat berpakaian jubah lengkap berserban dan turut memberikan salam kepada mereka di dalam video itu.

Selamat datang diucapkan kepada Tyrese Gibson jika berita ini adalah benar. Semoga dilimpahi rahmat dan dipermudahkan segala urusan.

loading...
Alhamdulillah !! Tyrese Gibson, pelakon utama Fast & Furious sah memeluk Islam Alhamdulillah !! Tyrese Gibson, pelakon utama Fast & Furious sah memeluk Islam Reviewed by Unknown on 11:40 PM Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.