facebook KLIK PANGKAH UNTUK TUTUP Button Close
loading...

Percayakah Anda Masjid Cantik Ini Adalah Sentuhan Seorang Wanita? (7 GAMBAR)!!

Jangan terkejut jika anda melihat reka bentuk dalaman dan luaran masjid cantik ini sebenarnya telah diilhamkan oleh seorang pereka intertior terkenal di peringkat antarabangsa. Apa yang lebih menariknya, pereka ini bukanlah seorang lelaki, tetapi seorang wanita.

Rekaannya tidak ubah seperti sebuah mahligai mewah. Namun membina masjid bukanlah semata-mata untuk tampak cantik, tetapi biarlah ia penuh diisi dengan para jemaah.
Zeynep Fadillioglu, interior designer terkenal di peringkat antarabangsa, adalah wanita pertama yang pernah mereka bentuk sebuah masjid di Turki. Terletak di Istanbul, Masjid Sakirin adalah benar-benar masjid cantik. Ia mempunyai keseimbangan yang sempurna antara masa lalu dan masa kini, di antara timur dan barat, terutama lampu yang begitu indah sekali ‘Fadillioglu’. Seorang wanita boleh menawarkan pengalaman yang berbeza dan lebih estetika menyenangkan:
“Saya mengambil berat tentang sebelah aesthetical, saya mengambil berat lebih lanjut mengenai orang ramai, saya cuba untuk memberikan tempat yang akan benar-benar mendekatkan manusia dengan Tuhan, bukannya mewujudkan simbol.”katanya..


loading...
Percayakah Anda Masjid Cantik Ini Adalah Sentuhan Seorang Wanita? (7 GAMBAR)!! Percayakah Anda Masjid Cantik Ini Adalah Sentuhan Seorang Wanita? (7 GAMBAR)!! Reviewed by Unknown on 10:47 PM Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.