facebook KLIK PANGKAH UNTUK TUTUP Button Close
loading...

Anda Pasti Terkejut Apabila Membaca Rahsia Sebenar Disebalik Masjid Nabawi Yang Telah Disembunyikan OLeh Kerajaan Saudi (10 Gambar)

inilah Rahsia Sebenar Masjid Nabawi Yang Telah Disembunyikan Oleh Kerajaan Saudi (10 Gambar)

Amat malang umat Islam hari ini apabila tidak lagi mengambil berat walaupun masjid yang amat dikasihi oleh Nabi s.a.w itu sendiri, iaitu Masjid an-Nabawi. Mereka tidak mahu mencungkil pengajaran yang terdapat di masjid nabi itu sendiri.Apakah umat Islam lalai atau ia sengaja di sembunyikan oleh pihak-pihak tertentu?


Umat Islam kini lebih mengambil tahu apakah Rahsia Da Vinci Code daripada mengambil pengajaran yang telah terpahat di tempat-tempat suci Islam terutama diMekah dan Madinah. Da Vinci Code adalah cerita dongeng kisah Nabi Isa a.s yang direka oleh yahudi bagi memesongkan manusia tetapi segala tulisan yang terdapat disekeliling masjid an-Nabawi dan juga Masjidil Haram adalah bertujuan untuk memberi pengajaran kepada umat Islam.Tidak seperti peninggalan Nabi s.a.w di Masjid Nabawi dan Masjidil Haram, peninggalan kaum Thamud di Madain Salehmendapat penjagaan rapi oleh pihak berkuasa Saudi. (http://saudi-archaeology.com)


Tulisan piramid dipelihara dengan rapi tapi peninggalan Nabi s.a.w diabaikan.


Tetapi kenapakah tiada usaha untuk memeliharanya, seperti di Masjid an-Nabawi sendiri banyak tulisan-tulisan itu sengaja di cat supaya tidak kelihatan dan banyak pula telah ditutup sama sekali supaya tidak kelihatan, apakah rahsianya?


Janganlah ditanya tentang ayat-ayat yang terdapat di Masjidil Haram Mekah, semuanya telah hancur menjadi debu. Mereka menganggap pembangunan yang tersergam indahlah yang menawan berbanding ayat-ayat peringatan dan puisi-puisi yang memuji dan mengagungkan Allah yang dilahirkan dengan penuh tawadhuk oleh alim ulamak terdahulu dan diabadikan bagi penghayatan umat Islam yang kemudian.


Itulah harapan oleh ulamak yang mulia yang hampir dengan zaman nabi terhadap umat Islam akhir zaman, tetapi sayangnya semua itu tidak dihargai oleh kita umat Islam.


Umat Islam lebih mengkagumi Piramid dan berusaha memelihara sebaik mungkin tulisan-tulisan yang dibuat oleh Firaun kerana kononnya untuk mencari rahsia Piramid, padahal tulisan-tulisan tersebut hanyalah memuja Firaun yang di anggap tuhan oleh mereka seperti telah di terangkan dalam banyak ayat quran.


Amat hairan kenapa langkah yang sedemikian tidak diambil terhadap segala peninggalan Rasulullah bukan setakat tempat tinggal Rasulullah tetapi tempat baginda bertahajjud dalam masjid nabi pun disembunyikan.
Tulisan didinding timur makam dihapuskan. (Dalam petak merah)


Tulisan didinding sebelah dinding barat juga dihapuskan.


Tulisan khat asal telah ditutup dengan bingkai besi.


Tulisan asal sebelum diletakkan bingkai berada dibelakang tirai.


Kotak bertanda hijau dalam gambar di atas merupakan tempat yang paling disukai oleh baginda Nabi s.a.w mengerjakan solat tahajjud. Tetapi pihak berkuasa Saudi telah menutupnya Mehrab Tahajjud ini dengan rak-rak buku.


Mehrab Tahajjud ditutupi dengan rak buku. (http://www.islamiclandmarks.com)


Inilah Mehrab Tahajjud yang asal sebelum ditutup oleh pihak berkuasa Saudi.


Timbul persoalan apakah tujuan menyembunyikan tempat yang mempunyai nilai yang tinggi untuk umat Islam dalam menghayati perjalanan hidup Rasulullah s.a.w.
loading...
Anda Pasti Terkejut Apabila Membaca Rahsia Sebenar Disebalik Masjid Nabawi Yang Telah Disembunyikan OLeh Kerajaan Saudi (10 Gambar) Anda Pasti Terkejut Apabila Membaca Rahsia Sebenar Disebalik Masjid Nabawi Yang Telah Disembunyikan OLeh Kerajaan Saudi (10 Gambar) Reviewed by Unknown on 2:30 AM Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.