facebook KLIK PANGKAH UNTUK TUTUP Button Close
loading...

MASYAALLAH!! Dulu Dia DiRendam Kepala Hampir Mati, Tapi Korang Akan TERKEJUT Tengok Perubahan Budak Ni..Pada suku akhir tahun 2014 kita ada terbaca berita mengenai seorang kanak-kanak di Kemboja yang mana telah direndam kepalanya di dalam tempayan berisi air sehingga hampir mati hanya kerana mencuri kelapa.

Tindakan tersebut bagaimanapun mendapat kutukan dari ramai pihak kerana menyifatkannya sebagai keterlaluan. Selain itu hukuman itu tidak patut dikenakan kerana pencuri tersebut masih kanak-kanak. Selain itu dia mencuri kerana kemiskinan dan tidak mampu ke sekolah.


Terkini, menerusi laporan sebuah portal Kemboja, oleh kerana berita akan kanak-kanak itu turut tesebar di kalangan masyarakat setempat.Perihatin akan hal itu, ramai yang membantunya sehingga dia berjaya ke sekolah seperti anak-anak yang lain.

Itu sahaja maklumat yang kami ada mengenai kisah budak ini pada ketika inI
Walau seteruk mana dia malakukan kesalahan, kita selaku yang dewasa kene berfikir secara waras, jangan bertindak tanpa kewarasan. Kerana impaknya pasti teruk pada yang menerima


sumber : malaysensasi
loading...
MASYAALLAH!! Dulu Dia DiRendam Kepala Hampir Mati, Tapi Korang Akan TERKEJUT Tengok Perubahan Budak Ni.. MASYAALLAH!! Dulu Dia DiRendam Kepala Hampir Mati, Tapi Korang Akan TERKEJUT Tengok Perubahan Budak Ni.. Reviewed by Unknown on 12:15 PM Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.